Nieuws

Actua:

* Opnieuw treft het noodlot ons vanuit Boom. Jules De Ranter, lid van De Vlinder, leraar op rust en vooral creatieve duizendpoot en schilder, is ons ontvallen op 30 juni.
Onze deelneming aan familie en geliefden. 


* Vanaf nu kan in Delhaize Willebroek terecht voor de CUVEE Willebroek. Zowel Rose, Rood als Wit zijn voorradig. Per verkochte fles gaat er 1 euro naar VZW De Vlinder... Je weet dus wat te drinken deze zomer.


* Op 1 mei schonken we 250 euro aan Walk for Kelly waarvan de opbrengst naar Stichting Kanker gaat.


* Rik blijft creatief en ontwierp reeds twee nieuwe leuke spelletjes voor de vereniging. Kom ze ontdekken deze zomer op onze activiteiten.


* Op zondag 7 april trok de Carnavalsstoet door Willebroek. Net voor de echte stoet, aan de staart van de reclamestoet kon je ons spotten en deelden we fruit uit.


* Tijdens de algemene vergadering werd Frederic De Laet aangesteld als nieuwe bestuurder. Nick Bernaerts zet om familiale redenen een stapje terug, maar blijft zeker actief binnen de vereniging. We danken Nick voor zijn 6 jaar als bestuurslid.
Verder werd er aangekondigd dat vanaf 2020 het lidgeld licht zal aangepast worden, zal De Vlinder een charter maken voor duurzaamheid en zullen we in de omgeving een rondetafel van goede doelen organiseren in het najaar.
Tenslotte genoten we van een heerlijk ledenetentje dankzij De Poutrel.


* Noteer nu vast dat we opnieuw QUIZZEN op zaterdag 19 oktober.te Boom. Je kan inschrijven met ploegen van max. 5 personen. Inschrijving 20 euro per ploeg. 


* Heb je onze Vlinderfiets al gespot, die gemaakt werd en geschonken door Rik... Hij speelt ook een hoofdrol in ons nieuwe campagne-filmpje voor 2019.

 

* Music For Life 2018 was ook weer een fijn gebeuren met een kerstactie bij BNPPF, de kerstmarkt in Willebroek, lopers op de Warmathon en rospotten... Veel dank aan Ingrid voor de gehaakte poppen.

Als gevolg hiervan konden we 500 euro schenken aan Team Neushoorn, 250 euro aan Casa Di Mauro en 250 euro aan Wijzersterk

 

* De quiz was een heel succes. De winnaars waren ploeg Mondt met 101 op 120. Vooral de praktishe proef - strandbloemen maken - was een garantie tot heel wat creativiteit.

 

* Ruim 150 kinderen genoten dankzij De Vlinder en De Poutrel van een fijne speelnamiddag in de tent van Willefest met grime, spelletjes, springkastelen en heerlijke pannenkoeken.

 

* DOTO18: Shauni, Charis, Ilse, Sylvia en voorzitter Kenneth haalden de 100km.. Proficiat

 

* onze eerste crowdfunding werd een groot succes. We haalden 120% https://crowd.hellobank.be/nl/projects/project-vlera

 

* Op 14 mei waren we te gast in de Muco-kliniek te Jette voor de schenking van een laptop-dvd-speler en bijhorende boxen, dvd, koptelefoon en een mooie selectie boeken en dvd's nav. onze actie 2017 'Adem Vrij!'

 

* De doortocht van de VWZ was eind augustus weer een groot succes.

 

* Op 24 augustus  2017bezocht het bestuur van De Vlinder in Kontich Casa di Mauro. We genoten van een barbecue met de bewoners, aan de nieuwe tuintafels. Deze kwamen er dankzij de succesvolle MFL-actie eind 2016.

 

* Eliane Nuyens doet momenteel de ledenadministratie. Je bereikt haar via leden@vzwdevlinder.be met vragen of bemerkingen over je lidmaatschap.

 

* dankzij een succesvolle eindejaarsactie schonken we 2500 euro aan Casa Di Mauro. Zij kochten hiervan tuintafels voor hun bewoners.

 

* 2 april 2017 was een zonnige dag met een fijne carnavalsstoet in Willebroek. Dankzij Deco-Ren, De Poutrel, Alpenroosje en Okay Blaasveld hadden we een mooie ploeg die meestapte en meereed. Maar vooral dank aan chauffeurs en vlinders....

 

* 19 november 2016: een mijlpaal in onze geschiedenis: de eerste familiedag in de Zoo. De Vlinder ontving voor dit project een Award van de BNP Paribas Fortis Foundation

 

* De raad van bestuur wordt (voorlopig) niet uitgebreid. Kandidaat-bestuurders zijn nog steeds welkom, maar voorlopig blijven de huidige bestuursleden in functie. Tweemaal per jaar zal er wel een open vergadering zijn, waarbij alle vaste leden uitgenodigd zullen worden om advies te geven over de werking. Uiteraard blijft er ook de algemene vergadering.

 

* Op 20 september 2015 tijdens Parklife in Gent waren een 50-tal kinderen te gast op onze stand. De kinderen met visuele beperkingen kregen een 'verwenmoment' waarbij hun andere zintuigen allemaal geprikkeld werden dankzij geluidenmemories, een blotevoetenpad, het zelf maken van een parfum en vooral de smaakproef met de wafels... De kinderen en families kregen tenslotte nog een fijn geschenkje mee.

De kinderen zonder beperkingen mochten met een blinddoek om ervaren hoe het is als je zicht wegvalt... Deze actie was niet goedkoop maar dankzij de juiste sponsoring en steun kon De Vlinder haar actieterrein in Gent opbouwen...

Foto's via Facebook, onze blog of onder 'Terugblik'

 

* Tijdens de jaarlijkse Doortocht op Hazewinkel van de VWZ stond De Vlinder paraat met de ijsjes. Dankzij het goede weer werd dit een groot succes.

 

* Nele van de Borstkliniek bezorgde ons 100 gehaakte vlinders... Dankjewel voor deze steun. Intussen zijn ook andere creatievelingen aan de slag. Koop een steunkaart en ontvang een vlindertje (5 euro), een sneeuwpopje kan je op de kerstmarkt vinden en een sleutelhanger is ook te koop (5 euro voor de harde, 2 euro met een gehaakt vlindertje)

 

* Op 17 april 2014 is Philippe overleden. Philippe werd postuum erelid en dit werd met een herdenking onder de aandacht gebracht.

 

* Marijke is gediplomeerd als GRIMEUSE... meer info op www.devlindergrime.be

 

 

Contacteer ons:


* info@vzwdevlinder.be voor algemene info, projecten, ...

* onze mascotte slurfje@vzwdevlinder.be

* leden kunnen zich aanmelden via leden@vzwdevlinder.be

* telefonisch via 0470.443334

* de sociale zetel bevindt zich in Willebroek, Kloosterstraat 64


Leden:

Word nu lid van VZW DE VLINDER en ondersteun ons Hart voor Mekaar:

* toegetreden (steunend)lid: 15 euro per jaar als steun voor onze werking

* vast lid: 25 euro per jaar, steun en inspraak bij de werking

* gezinnen kunnen lid worden voor 50 euro per jaar, geldig voor alle inwonende kinderen en de ouders

* erelid: 50 euro per jaar

* ook verenigingen, bedrijven, ... kunnen lid worden vanaf 100 euro per jaar


bestuursleden zijn :

* Frederic De Laet

* Marijke Struyf

* Kenneth Rumes


VZW De VlinderCopyright © All Rights Reserved by VZW De Vlinder