Terugblik

Een terugblik op onze acties & realisaties

* Stephanie liep op 28 september 2019 de BOSLANDTRAIL. Dit bracht een mooi centje op.


* Opnieuw trof het noodlot ons vanuit Boom. Jules De Ranter, lid van De Vlinder, leraar op rust en vooral creatieve duizendpoot en schilder, is ons ontvallen op 30 juni. Onze deelneming aan familie en geliefden. 


* Op 1 mei schonken we 250 euro aan Walk for Kelly waarvan de opbrengst naar Stichting Kanker gaat.


* Rik bleef creatief en ontwierp reeds twee nieuwe leuke spelletjes voor de vereniging. Je kon ze ontdekken tijdens onze zomerse activiteiten.


* Op zondag 7 april trok de Carnavalsstoet door Willebroek. Net voor de echte stoet, aan de staart van de reclamestoet kon je ons spotten en deelden we fruit uit.


* Tijdens de algemene vergadering werd Frederic De Laet aangesteld als nieuwe bestuurder. Nick Bernaerts zet om familiale redenen een stapje terug, maar blijft zeker actief binnen de vereniging. We danken Nick voor zijn 6 jaar als bestuurslid.
Verder werd er aangekondigd dat vanaf 2020 het lidgeld licht zal aangepast worden, zal De Vlinder een charter maken voor duurzaamheid en zullen we in de omgeving een rondetafel van goede doelen organiseren in het najaar.
Tenslotte genoten we van een heerlijk ledenetentje dankzij De Poutrel.


* Heb je onze Vlinderfiets al gespot, die gemaakt werd en geschonken door Rik... Hij speelt ook een hoofdrol in ons nieuwe campagne-filmpje voor 2019.


* februari 2019 : aankoop van een geitje voor Casa Di Mauro (300 euro)


* februari 2019: gift van 250 euro aan Wijzersterk om met de bewoners activiteiten te doen - hiervoor worden fietsen aangekocht


* januari 2019: een som van 500 euro werd overgemaakt aan Team Neushoorn die zich inzetten voor het kinderkankerfonds

De Vlinder plogt voor het goede doel

Vzw De Vlinder organiseerde op zondag 1 juni 2019 voor het eerst een ‘plogtocht’. De groep wandelde vanuit Willebroek naar Battel, en verzamelde onderweg zwerfvuil.


“Jaarlijks organiseren wij een wandeling vanuit ons lokaal in de Kloosterstraat. Dit keer trokken we via de Vredesbrug, Heindonk, de dijken en het Zennegat richting Mechelen voor een tocht van net geen 10 kilometer. Maar omdat ook wij het milieu graag een handje willen helpen, besloten we van deze wandeling meteen onze eerste ‘plogtocht’ te maken. Ploggen is een combinatie van wandelen of joggen en zwerfvuil rapen. Onze wandelaars trokken een grote bolderkar mee, en al snel zat die boordevol afval”, zegt voorzitter Kenneth Rumes.


“We koppelden ook dit keer een goed doel aan onze wandeling. Het inschrijvingsgeld van de deelnemers gaat integraal naar Project Vlera. Vlera is de oudste dochter van een Kosovaars gezin dat in 2007 naar België vluchtte. Zeven jaar later werd het gezin teruggestuurd naar Kosovo, maar de contacten met België zijn gebleven. Omdat Vlera -nu 17- enorm getalenteerd en ambitieus is, steunen wij vanuit België mee haar studies. Wie weet welke opbouwende rol zij ooit kan spelen in haar land.”

(Bron: HLN)

Vzw De Vlinder in 2017 & 2018

* Music For Life 2018 was ook weer een fijn gebeuren met een kerstactie bij BNPPF, de kerstmarkt in Willebroek, lopers op de Warmathon en rospotten... Veel dank aan Ingrid voor de gehaakte poppen.

Als gevolg hiervan konden we 500 euro schenken aan Team Neushoorn, 250 euro aan Casa Di Mauro en 250 euro aan Wijzersterk

 

* De quiz was een succes. De winnaars waren ploeg Mondt met 101 op 120. Vooral de praktische proef - strandbloemen maken - was een garantie tot heel wat creativiteit.

 

* Ruim 150 kinderen genoten dankzij De Vlinder en De Poutrel van een fijne speelnamiddag in de tent van Willefest met grime, spelletjes, springkastelen en heerlijke pannenkoeken.

 

* DOTO18: Shauni, Charis, Ilse, Sylvia en voorzitter Kenneth haalden de 100km. Proficiat!

 

* onze eerste crowdfunding werd een groot succes. We haalden 120% https://crowd.hellobank.be/nl/projects/project-vlera

 

* juni 2018: 500 euro voor Wijzersterk, een opvang voor mensen met een beperking de hele zomer uitstapjes te laten maken


* Op 14 mei waren we te gast in de Muco-kliniek te Jette voor de schenking van een laptop-dvd-speler en bijhorende boxen, dvd, koptelefoon en een mooie selectie boeken en dvd's nav. onze actie 2017 'Adem Vrij!'


* april 2018 : sponsoring van Shauni De Mul tvv. CAW waardoor 10 kansarme kinderen op zomerkamp kunnen

* 500 euro aan de Muco-vereniging in december 2017

 

* deelname aan Race for the Cure 2017 met 7 personen (september 2017)

 

* 50 euro aan Touch of Rose, Silke haar actie bij Dodentocht 2017 (augustus 2017)

 

* 2500 euro voor Casa di Mauro voor de aankoop van nieuwe tuintafels voor de bewoners. Op 24 augustus  2017  deed  het bestuur samen met de bewoners een barbecue en schonken 26 glazen. Dit alles kwam er dankzij de succesvolle MFL-actie eind 2016.


* Eliane Nuyens doet momenteel de ledenadministratie. Je bereikt haar via leden@vzwdevlinder.be met vragen of bemerkingen over je lidmaatschap

De Vlinder zomert

Tijdens de zomer van 2017 was De Vlinder nadrukkelijk aanwezig met diverse activiteten voor het goede doel: de strijd tegen Mucovisidose. We organiseerden een wandeldag, een Grieks etentje, een gesponsorde dodentocht en activiteiten op Poutrel Plage en haalden sponsorin binnen voor de dodentocht .

(Bron: GVA).

Onze acties en realisaties in 2016

* Nele van de Borstkliniek bezorgde ons 100 gehaakte vlinders... Dankjewel voor deze steun. Intussen zijn ook andere creatievelingen aan de slag. Koop een steunkaart en ontvang een vlindertje (5 euro), een sneeuwpopje kan je op de kerstmarkt vinden en een sleutelhanger is ook te koop (5 euro voor de harde, 2 euro met een gehaakt vlindertje)

 

* Marijke is gediplomeerd als GRIMEUSE... meer info op www.devlindergrime.be

 

* adoptie geit Joske bij Casa di Mauro 


* 101 euro ingezameld voor Het Open Poortje, een opvanghuis voor geplaatste kinderen tijdens CSR-event bij BNPPF 


* 100 pakketjes voor de Sint in Willebroek


* 325 euro voor Think pink vanuit de opbrengst van de quiz, ter nagedachtenis van Nancy 


* 250 euro voor het PatiTeam voor de 1000 van KOTK


* dankzij Infinity Willebroek  schonken we een mooie collectie kledij aan Het Opvanghuis voor LGBTQI+ jongeren


* 280 euro tvv Project Vlera


* 250 euro tvv. Walk for Kelly


* aankoop planten en kleine versieringen in de rustruimte van de oncologische afdeling van het ziekenhuis in Mechelen 


 * 50 goodiebags voor het sinterklaasfeest van de vereniging voor mensen met het syndroom van Down

Familiedag in Zoo Antwerpen

* 19 november 2016: een mijlpaal in onze geschiedenis: de eerste familiedag in de Zoo met 250 kansarme gezinnen, compleet met ontbijt, goodiebag, zoobezoek, een zoektocht en een lekkere maaltijd.


De Vlinder ontving voor dit project een Award van de BNP Paribas Fortis Foundation 

zoo familie 2
zoo familie
zoo

Onze acties in 2015

* gift van 2000 euro aan de Sint-Jozefschool in Antwerpen voor inrichting van een 'belevenispad' voor de kinderen van deze BUSO-school. (januari 2016)

 

* ontbijt en 1500 euro voor De Witte Hoeve in Belsele voor inrichting van hun nieuwe atelier voor mensen met een psychisch probleem.

 

* aankoop van materiaal voor de Rustruimte voor oncologische patiënten in Duffel in AZ Sint-Maarten. (december 2015)

 

* inzameling voor Samaccol in Kruishoutem (november 2015)

 

* steun aan Samaccol op de kaas- en wijnavond (oktober 2015 en 2016)

 

* mei 2015: levering tombolaprijzen aan de Sancta Mariaschool en VWZ.

Ervaren is meer dan alleen maar zien

 Op 20 september 2015 tijdens Parklife in Gent waren een 50-tal kinderen te gast op onze stand.


De kinderen met visuele beperkingen kregen een 'verwenmoment' waarbij hun andere zintuigen allemaal geprikkeld werden dankzij geluidenmemories, een blotevoetenpad, het zelf maken van een parfum en vooral de smaakproef met de wafels... De kinderen zonder beperkingen mochten met een blinddoek om ervaren hoe het is als je zicht wegvalt... Alle kinderen en hun families kregen tenslotte nog een fijn geschenkje mee.


Deze actie was niet goedkoop maar dankzij de juiste sponsoring en steun kon De Vlinder haar actieterrein in Gent opbouwen...


Meer foto's vind je op onze blog of onze facebookpagina.

sized_DSC_0004
sized_DSC_0123
sized_DSC_1021
sized_DSC_0049
sized_DSC_0020
sized_DSC_0011

Vzw De Vlinder in 2014

* december 2014: ontbijtpakketjes tvv. Cobesko. We leveren 40 klaspakketten en zamelen 2500 euro in.

 

* augustus 2014: schenking van 2165 euro ten voordele van de rustruimtes voor oncologische patiënten in het AZ Sint-Maarten te Mechelen en Duffel (actie DOTO 14)

 

* maart 2014: schenking 750 drankjes voor de sportdagen van Cobesko, georganiseerd ten voordele van minderbedeelde schoolkinderen

 

* januari 2014: schenking ontbijtpakketjes aan Cobesko

17 april 2014 - een trieste dag...

Donderdag 17/04/2014 is ons bestuurslid Philippe De Coninck ons ontvallen. Philippe was de zoon van een lieve mama, de papa van een supertoffe Fay, de partner van Gwenda en de bezieler-oprichter van de muziekquiz van Sjowtime, van de acties voor Githa, de man achter zovele activiteiten van Afractie. Philippe was de man die met Een Ark voor Githa kleur gaf, de man die met Kilimanjaro, Sjowtime, Arbeid Adelt, Piep, Jeronomi Productions en de Vlinder zoveel vreugde bracht.  Zelf speelden we zo vaak samen Het verhaal van de eend. Nu zal de eend nooit meer stralen.


Na de oprichting van VZW De Vlinder en het verlaten van Afractie was Philippe mee de aanzet tot een nieuwe werking. Philippe was bovenal een maat, waarmee we vergaderden, waarmee we lachten, waarmee we plezier maakten, waarmee we zoveel deelden. Een lach en een traan, vreugde en verdriet. Onze speler van het toneel, onze makker, onze kleine prins....


Dit verlies is hard om dragen, een vlinder zal opstijgen, maar De Vlinder verliest een steunpilaar...


Philippe werd postuum erelid en dit werd met een herdenking onder de aandacht gebracht.

 

Philippe, rust nu maar. Je zal ons nooit verlaten, ook al ga je weg.

Vzw De Vlinder in 2013

* december 2013: kerstactie, met ontbijtpakketjes, kerstmarkt en Winterhappening (500 euro ten voordele van zwembad 't Dolfijntje)

 

* september 2013: Derde deelname aan de Race For the Cure, met ditmaal een schenking van ruim 200 pakketjes aan stappers en lopers van de Borstkliniek van AZ Sint-Maarten te Mechelen en Duffel en de deelname van een team.

 

* zomer 2013: de steun aan tal van kleine initiatieven door levering van vrijwilligers, materiaal, ...

 


vzw De Vlinder is verhuisd

"Op 19 december 2012 is de vzw De Vlinder officieel verhuisd van Mechelen naar Willebroek, Kloosterstraat 64. Om dit in de kijker te zetten is de eerste 'Winterhappening' op deze (privé)-locatie gehouden. "Er werden voor 5 euro zo'n 200 ontbijtpakketjes ten voordele van VZW De Rolkar (www.rolkar.be) verkocht. Slurfje de olifant is de mascotte van VZW De Vlinder."

(Bron: GVA)

Vzw De Vlinder in 2010 - 2012

* december 2012: ontbijtpakketjes en Winterhappening ten voordele van VZW De Rolkar, die het vervoer van mindervaliden op zich nemen. Gift 250 euro. Schenking van ontbijtpakketjes aan Kom Mor Binne

 

* december 2012: Elk kind een knuffel. Levering van knuffels aan zieke kinderen in de Rupelstreek

 

* september 2012 : deelname met team aan Race for the Cure (zie ook eerder)

 

* juni 2012 : steun aan vrijwilliger die naar TOGO trok door levering van allerlei spulletjes, speeltjes en zeepjes

 

* december 2011: Kerstmarkt Mechelen met gift aan Music for Life (150 euro) ter bestrijding van diarree

 

* november 2011: gift van tombolaprijzen voor de tombola ten voordele van de familie Mettepenningen uit Willebroek die bij een brand hun huis vernield zagen

 

* september 2011: deelname met team aan Race For the Cure, een solidariteitsevenement voor patiënten met borstkanker

 

* april 2011: vrijwilligerswerk bij Kom Mor Binne

 

* december 2010: kerstmarkt Mechelen ten voordele van Music For Life (300 euro gift) ten voordele van Aids-weeskinderen

 

* november 2010: quiz ten voordele van de werking

 

* augustus 2010: Dodentocht ten voordele van VZW Willekom in Mechelen. Dit kortverblijf voor gehandicapten ontving een tafel en stoelen na de moedige gesponsorde wandeltocht door ons stapteam. (waarde 730 euro)

 

* april 2010: vrijwilligerswerk bij Kom Mor Binne in Boom, maaltijden ten voordele van minderbedeelden. Paasfeestje ten voordele van de kinderen.

 

* januari 2010: vrijwillige bemanning call-center Haïti Lavi naar aanleiding van de aardbeving in Haïti